Vul het e-mailadres in dat bij dit account hoort. Er zal een verificatiecode naar dat e-mailadres worden verzonden. Wanneer de verificatiecode is ontvangen, kan een nieuw wachtwoord worden gekozen voor dit account.

show nieuws

Nieuwe releases Archieven - Lucky Joe Magazine

De enige echte! Nieuwe releases Archieven - Lucky Joe Magazine

nieuws

The Really Simple Syndication of OmroepFlevoland.nl.
  • Flevoland - Miljoenen uit Volkshuisvestingsfonds voor verbeteren woningen in Almere en Lelystad
    14 mei 2024

    De gemeente Almere en Lelystad krijgen subsidies uit het Volkshuisvestingsfonds voor het verbeteren van woningen. Dat heeft demissionair minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt. Het geld is bedoeld om woningen van particulieren te verbeteren en te verduurzamen.

    Almere krijgt in totaal 13,2 miljoen euro, specifiek bedoeld voor Almere Haven. De bedoeling is dat met het geld 630 woningen worden aangepakt.

    Lelystad krijgt van het Rijk 5,6 miljoen euro. Het plan is dat daarmee 220 woningen in Lelystad Oost worden opgeknapt.

    [info]Lees ook: Arie Slob na drie maanden in Lelystad: 'Alles wat we kunnen doen, is meegenomen'[/info]

    In totaal heeft het Rijk 175 miljoen euro beschikbaar gemaakt uit het Volkshuisvestingsfonds. Met het geld moeten meer dan 9.000 woningen in zestien kwetsbare wijken in Nederland worden verduurzaamd en gerenoveerd.

    Derde ronde
    Het Volkshuisvestingsfonds is opgezet in 2021. De subsidie uit het fonds is bedoeld voor het opknappen van vervallen huizen en het energiezuiniger maken van woningen. Daarnaast kan het geld gebruikt worden om de leefbaarheid te verbeteren en de veiligheid te bevorderen in de kwetsbare wijken.

    De 13,2 miljoen en de 5,6 miljoen euro die Almere en Lelystad krijgen zijn afkomstig uit de derde ronde uitkeringen van het fonds. In de eerste ronde van het fonds kreeg de gemeente Lelystad 39 miljoen euro om woningen te verduurzamen.

  • Almere - Almeerder (61) helpt bij ontvoering van jong meisje Insiya, 9 maanden celstraf
    14 mei 2024

    Een Almeerder van 61 is in hoger beroep veroordeeld tot negen maanden cel voor zijn rol bij de ontvoering van het Indiase meisje Insiya Hemani.

    Het destijds tweejarige kind werd in 2016 met geweld weggehaald uit het huis van haar oma in Amsterdam-Oost en in opdracht van haar vader via Duitsland naar India overgebracht. Insiya is daar nog altijd en er zijn voor haar moeder juridisch geen mogelijkheden om haar terug te halen.

    De rol van de Almeerder bij de ontvoering is altijd als 'bescheiden' omschreven. Maar net als de rechtbank in 2019 vond ook het gerechtshof maandag bewezen dat de man medeplichtig was. Zo observeerde hij de moeder, haar oma en Insiya zelf. En op de dag van de ontvoering gaf hij door dat de moeder vertrokken was. Daarna sloegen de andere daders toe.

    De Almeerder kreeg eerder van de rechter 16 maanden cel opgelegd. De straf in hoger beroep viel lager uit, omdat de behandeling van de zaak lang op zich liet wachten.

    Moeder wilde scheiden
    De vader en moeder van het meisje waren in India in een scheiding verwikkeld. In afwachting daarvan was de moeder met haar dochter naar Nederland vertrokken. Op de dag van de ontvoering wisten de daders met een smoes binnen te komen bij de oma in Amsterdam, waar Insiya verbleef.

    Terwijl twee mannen het meisje oppakten en naar een auto brachten, raakten andere daders in gevecht met de oma en een minderjarige tante van Insiya. De tante werd met een taser tegen het hoofd geslagen. Een buurman die te hulp kwam, werd daadwerkelijk getaserd.

    Andere daders
    Vader Shehzad H. kreeg in hoger beroep 8,5 jaar cel. Ook zijn straf viel lager uit, vanwege de late behandeling van de zaak. Vier andere verdachten kregen celstraffen variërend van vier weken tot vier jaar.

  • Lelystad - Ondanks personeelstekort 'volle bak' in gevangenis: 'Een aanslag op medewerkers'
    14 mei 2024

    De gevangenis van Lelystad zit, ondanks personeelstekorten, gewoon vol. Gevangenisdirecteur Hans Plattel spreekt van 'een aanslag op de medewerkers': "Maar het is noodzakelijk, gezien de landelijke capaciteit die nodig is."

    In heel Nederland wachten op dit moment 2655 veroordeelden tot ze hun celstraf kunnen uitzitten. Dat aantal loopt op: een maand geleden waren het er nog 2400. Door personeelstekorten in de Nederlandse gevangenissen kunnen zij niet in een cel geplaatst worden. De cellen zijn er wel, maar de bewaarders niet.[image:https://d5ms27yy6exnf.cloudfront.net/pictures/240514PIvacatures3_D3C0C867B2D07F2DC1258B1C0069CF50.jpg:Directeur Plattel in gesprek met een bewaarder]"Er moeten door de minister al pijnlijke maatregelen worden aangekondigd", zegt Plattel. "En dat willen we natuurlijk zo min mogelijk. Dat betekent: volle bak voor Lelystad."

    Geen avondprogramma meer
    Lege cellen zijn er in Lelystad dus niet, maar de gevangenis heeft wel degelijk last van het personeelstekort. Op dit moment staan er zo'n 20 vacatures open. Met name bewakers en begeleiders zijn nodig.

    "Normaal hebben we voor een deel van de gedetineerden een avondprogramma, twee dagen per week", vertelt Plattel. "Maar voor ons personeel betekent dat dubbele diensten: dagdiensten en avonddiensten. Die kunnen we nu niet leveren."

    'Elke gevangenis is anders'
    Met een landelijke campagne probeert de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) van de overheid om werkzoekenden warm te krijgen voor een carrière in de gevangenis. Dat klinkt misschien niet aantrekkelijk, maar volgens de directeur is de Penitentiaire Inrichting Lelystad toch een fijne werkplek.

    "Elke gevangenis is anders. In de PI Lelystad is er veel ruimte, zowel op de afdeling als buiten. Dat is prettig werken", zegt hij. "En wat mensen hier heel erg waarderen is het teamgevoel. Dus als mensen dat zoeken, dan zijn ze hier welkom."[image:https://d5ms27yy6exnf.cloudfront.net/pictures/240514PIvacatures13_E70D7477432EFF7EC1258B1C0069003A.jpg]

  • Zeewolde - Nieuwe Flevopenning voor bedrijf van de toekomst
    14 mei 2024

    Stichting Flevopenningen komt met een nieuwe onderscheiding: de Pionierpenning. De penning wordt toegekend aan een bedrijf dat volgens de organisatie de belofte voor de toekomst vertegenwoordigt.

    Volgens de organisatie is de nieuwe penning bedoeld om erkenning te geven aan innovatieve bedrijven in onze provincie. Denk hierbij aan bedrijven die een bijdrage leveren aan de energietransitie, de voedseltransitie of de grondstoffentransitie.

    Zeewolde
    De gemeente Zeewolde is dit jaar de gastgemeente voor de Flevopenningen en daarom wordt de eerste Pionierpenning uitgereikt aan een bedrijf in Zeewolde. De keuze is gemaakt op basis van een jaar bedrijfsbezoeken in de gemeente.

    Helmut Hermans, wethouder economie van de gemeente Zeewolde, is erg blij dat de eerste Pionierpenning wordt uitgereikt in zijn gemeente: ''Door deze erkenning hopen we niet alleen de winnaar een steun in de rug te geven, maar ook anderen te inspireren om te streven naar innovatie en duurzaamheid.”

    De uitreiking van de eerste Pionierpenning vindt plaats tijdens het Flevopenningengala op 7 juni.

  • Almere - Kermisexploitant: 'Ik verwacht geen rellen op de kermis in Almere Stad'
    14 mei 2024

    Er worden geen extra beveiligingsmaatregelen genomen op de kermis die woensdag in Almere Stad van start gaat. Begin deze maand waren er nog rellen op de kermis in Emmeloord en het aantal incidenten op en rond andere kermissen in het land neemt ook toe.

    Op de Esplanade zijn de eerste attracties al bijna opgebouwd. Voorbijgangers hebben wel weer zin in een kermis in de stad. "Ik vind het wel leuk", zegt een oudere mevrouw die haar dagelijkse ommetje maakt. "Die muziek en een beetje gezelligheid." En ook een jongere vrouw is enthousiast. "Ik ga altijd", zegt ze.

    Toch twijfelen ze als ze gevraagd wordt of ze vrezen voor rellende jongeren, zoals onlangs in Emmeloord. "We leven in een vreemde wereld", zegt de oudere vrouw. "Het is niet anders meer."

    "Het is gewoon irritant"
    De aanleiding voor de ongeregeldheden in Emmeloord was een vechtpartij tussen een medewerker van de kermis en een bezoeker. "Die ruzies gaan af en toe te ver," denkt de jonge vrouw. "Het is gewoon irritant."

    De kermisexploitanten zijn niet zo somber. "Ik zie wel dat er vaker opstootjes en vechtpartijen zijn," zegt Jan Lemmerman van Crazy Jumbo. "Maar ik denk dat de organisatie de beveiliging goed op orde heeft."

    Er hangen natuurlijk wel camera's en er zijn dranghekken en er zal ook beveiliging rond lopen, maar niet meer dan normaal, laat een woordvoerder van Almere City Marketing weten.

    Verschil in attracties
    Kermisexploitant Evert Arjaans, van De Rockstar Rupsbaan loopt al een tijdje mee. "Ik kan niets doen tegen die toenemende vechtpartijen," zegt hij.

    "Het hangt ook een beetje af van de attractie die je hebt. Jeugd hangt graag bij breakdance en autoscooter tenten. Die hebben meer last van opstootjes dan wij met een familie-kinderattractie. Maar ik verwacht niet dat het in Almere verkeerd gaat."

    Een oudere man, die z'n kleinkinderen weleens meeneemt naar de kermis is een beetje gerustgesteld. "Ik denk dat het goed is dat er camera's hangen," zegt hij. "Ik heb nu zelf ook een camera in de tuin."